Naapuruutta ylläpidettiin virtuaalisesti

Olavi Uusivirta esiintyi Satamahulinoilla vuonna 2020.
Olavi Uusivirta oli yksi Satamahulinoiden pääesiintyjistä vuonna 2020.

Helsingin Sataman toiminta on tärkeää koko Suomelle, mutta konkreettisimmin Satama näkyy ja vaikuttaa Helsingissä, jonne sekä rahti- että matkustajalaivat saapuvat. Satama on ja haluaa olla Helsingissä osa yhteisöä.

Tämän vuoksi Satama käy tiivistä vuoropuhelua keskeisten sidosryhmiensä kanssa. Yksi vuoropuhelun muoto ovat säännölliset tapaamiset asukasyhdistysten kanssa kaikissa niissä kaupunginosissa, jotka ovat Sataman toimipisteiden naapureita: Vuosaaressa sekä Helsingin eteläisissä kaupunginosissa.

Vuonna 2020 kaksi tapaamista eteläisten kaupunginosien asukkaiden kanssa järjestettiin kasvokkain, kaikki muut tapaamiset pidettiin verkossa koronapandemian takia.

Satamahulinat-tapahtuma siirtyi verkkoon

  • Myös Satamahulinat-tapahtuma siirrettiin verkkoon. Vuodesta 2015 lähtien Jätkäsaaressa järjestetty Satamahulinat on maksuton koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa ohjelmaa suosittujen artistien, musiikin, lastenkulttuurin ja viihteen aloilta.
    Virtuaalisesti järjestettyä tapahtumaa seurasi päätelaitteiltaan lähes 4 500 katsojaa, mikä on Satamahulinoiden kävijäennätys. Tapahtuma keräsi katsojilta vain positiivista palautetta.

Lue lisää vuoden 2020 Satamahulinoista Sataman nettisivuilla

  • Helsingin Sataman perinteisiin Jätkäsaaren naapurustossa kuuluu myös kahdesti vuodessa pidettävä siivousiltapäivä, jolloin satamalaiset keräävät roskia Länsiterminaalin ja Huutokonttorin väliltä. Tämä onnistuttiin järjestämään syyskesällä 2020, vaikka monet suunnitellut tapahtumat jouduttiin koronapandemian vuoksi siirtämään tuleville vuosille.

Mainearvosana nousi

Hyvä naapuruus jätkäsaarelaisten kanssa on Satamalle tärkeää, koska Sataman toiminta näkyy vahvasti heidän arjessaan. Saadakseen tutkittua tietoa tämän sidosryhmän suhtautumisesta Satama on mittauttanut mainettaan ja sen kanssa korreloivaa sidosryhmätukea Jätkäsaaren asukkaiden keskuudessa vuodesta 2016 lähtien. Tutkimus on toteutettu Luottamus&Maine-mallilla neljänä vuonna: 2016, 2017, 2019 ja 2020.

  • Sataman mainearvosana jätkäsaarelaisten keskuudessa nousi vuodesta 2019 vuoteen 2020 ja on nyt 3,45. Luottamus&Maine-tutkimuksessa hyvän arvosanan raja on 3,50, joten Sataman jätkäsaarelaisilta saama arvio on nyt hyvin lähellä tätä rajaa.